Cicero Fonder lanserar den nya fonden Aktiespararna Global Direktavkastning

Cicero Fonder har idag lanserat den nya aktivt förvaltade globalfonden Aktiespararna Global Direktavkastning. Det framgår av ett pressmeddelande.Fonden ska enbart investera i bolag med hög direktavkastning och/eller återköp, det vill säga en hög total yield.

Bland de större innehaven i fonden finns Carrefour, HCA Healthcare, H&M, HP och TD Synnex.Förvaltningsstrategin i fonden uppges vara kvantbaserad där förvaltarna tagit fram flertalet kvalitetskriterier för att få fram ett investeringsunivers med starka kassaflöden, utdelning och/eller aktieåterköp med god avkastningspotential. Utöver detta är fonden även hållbarhetsgranskad baserad på norm- och sektorbaserad screening."Det är roligt att se att vi kan hitta så många kvalitetsbolag som levererar så mycket kassaflöden till investerarna så att vi kan sätta ett utdelningsmål i fonden på hela 5 procent.

Första utdelning till fondandelsägarna kommer i mitten av december 2024", säger André Netzén Örn, förvaltare på Cicero Fonder.Fonden kommer vara tillgänglig i två andelsklasser där andelsklass B ger investeraren rätt till utdelning två gånger per år, medan andelsklass A återinvesterar utdelningen i fonden.Aktiespararna Global Direktavkastning har en förvaltningsavgift på 0,3 procent.