Kjell Bergqvist
Här är allt du vill veta om Kjell Bergqvist. Bildkälla: Stella Pictures/Anders Wiklund/TT

Allt om Kjell Bergqvist: Fru, barn och huset i Thailand

Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.


Kjell Bergqvist ålder – hur gammal är han?

Kjell Bergqvist är född den 23 februari 1953 i Stockholm. Det betyder att han fyller 72 år under 2025.

Yvonne Ryding och Kjell Bergqvist gifte sig 6 augusti 1988. Bildkälla: Arkivbild

Kjell Bergqvist ung – hur såg han ut?

När Kjell Bergqvist fyllde 70 år berättade han i en intervju med Aftonbladet att han känner en förundran över hur fort livet går, men att han förhoppningsvis får hänga med ett tag till.

– Man får vara glad för att man har fått vara med så här länge, det är inte alla förunnat, berättade han vid tidpunkten. 

– Tankar man får är ju: Vad var det som hände, hur hamnade jag här? Herregud vad fort livet gick. Men jag mår ju bra och kan jobba. Lite stelare än förr bara, sa Kjell till Dagens Nyheter när han fyllde jämnt.

Filmer och tv-program med Kjell Bergqvist – vad är han med i?

Kjell Bergqvist har medverkat i nästan oräkneligt många filmer, serier och tv-program. Några exempel på produktioner han har medverkat i under årens gång är Bröllopsfotografen30 grader i februariJack, Den bästa sommaren och Bäckström.

Viaplay ska stoppa kontofuskare

Under 2023 fick vi se Kjell i julkalendern Trolltider – legenden om bergstrollet. Men även i realityprogrammet Bättre sent än aldrig, tillsammans med Claes Malmberg, Thomas Ravelli, Peter Magnusson och Harald Treutiger.

Den 24 april 2024 är Kjell aktuell i den tredje säsongen av den svenska kriminalserien "Bäckström". 

Karin och Kjell Bergqvist år 2013. Bildkälla: FameFlynet Sweden

Har Kjell Bergqvist fru?

Ja, Kjell Bergqvists fru heter Karin Bergqvist och är 18 år yngre än maken. Paret gifte sig 2004 och håller ihop än idag. 

Kjell Berqvists tunga problem: "Står inte bakom det"

Enligt Hänt träffades de äkta makarna på en bar där Karin arbetade. En dag var Kjell och vännen Ulf Malmros på baren och redan dagen därpå gick Kjell tillbaka för att bjuda ut henne på en dejt. 

Kjell Bergqvist har fyra barn. Från vänster: Leo, Nathalie och Sandra. Bildkälla: Robert Eklund/STELLA Pictures/Peter Grannby

Har Kjell Bergqvist barn?

Ja, Kjell Bergqvist har fyra barn. Johanna Bergqvist, född 1974, Sandra Bergqvist, född 1989, Nathalie Bergqvist, född 1994, och Leo Bergqvist, född 2007. Enligt Hänt har Kjell barn med tre olika kvinnor. I dagsläget har han dessutom tre barnbarn.

Allt om Johan Rabaeus: Fru, barn och sorgen efter systern

Tillsammans med Angelina Amico fick Kjell sin förstfödda dotter Johanna, som föddes när han endast var 20 år gammal. Trots att Johanna har en välkänd pappa har hon hållit sig undan rampljuset.

De yngsta döttrarna, Sandra och Nathalie, fick han tillsammans med den tidigare hustrun Yvonne Ryding. De tidigare äkta makarna var gifta mellan 1988 och 2000. Yvonne är en före detta modell, tv-personlighet och kröntes till "Miss Universe" år 1985.

Med sin nuvarande fru Karin Bergqvist fick han sin son Leo.

Genrebild Thailand. Bildkälla: Alexandra Larible/Alamy

Var i Thailand bor Kjell Bergqvist?

Under vinterhalvåret brukar Kjell Bergqvist bo i sitt hus i fiskebyn Huay Yang i Thailand. Byn ligger en bit från turiststaden Hua Hin och cirka 30 mil söder om Bangkok. 

Semestrade i Thailand – kan tvingas böta 10 000 kronor

Han brukar bo i huset tillsammans med sin fru Karin och sonen Leo, enligt Senioren. Det finns dessutom en svensk skola i området som Leo har gått på under perioderna de befunnit sig i Thailand. 

Till Leva&Bo har Kjell tidigare sagt att de bor i Thailand från november till mars.

– Där har vi också hängmatta och luftmadrass i poolen, där jag ligger och myser.

Kjell Bergqvist och Leif GW Persson år 2019. Bildkälla: Stella Pictures

Vad gör Kjell Bergqvist idag?

Kjell Bergqvist är i dagsläget aktuell i den tredje säsongen av Bäckström, som har premiär 24 april 2024. Det är Leif GW Persson som har skrivit manuset om polisen Evert Bäckström

När han är ledig passar han gärna på att resa, något som han tidigare berättat för Auris. Kjells kändisskap har resulterat i en stor fördel, nämligen att han får möjlighet att hjälpa utsatta människor. 

Vad är Familjen Bergqvists Insamlingsstiftelse?

Familjen Bergqvists Insamlingsstiftelse är en stiftelse med ändamål att på olika sätt hjälpa och stärka människor som är i behov av stöd, enligt stiftelsens hemsida. Alla i stiftelsen arbetar helt ideellt.

Allt startade när Kjell Bergqvist köpte sitt hus i Thailand, något som han tidigare berättat för Auris. Kjell har ett stort engagemang för att hjälpa människor. När de köpte huset funderade han och frun Karin över vad de kunde göra för att hjälpa till.

Kjell Bergqvist om SD: "Ett rasistiskt parti"

De bestämde sig för att starta en simskola i sin egna pool, eftersom de fick veta att det dör sju barn om dagen i Thailand på grund av drunkning.

"Familjen Bergqvists Insamlingsstiftelse" startades därmed för att kunna finansiera poolbygge, simskola och annan hjälpverksamhet runt om i världen. Stiftelsens bidrag kommer från olika håll, bland annat företag och privatpersoner. Dessutom sålde en hamburgerkedja en hamburgare som kallades "Kjell Burgerqvist", som genererade cirka 33 000 kronor till stiftelsen.

Annat som stiftelsen hjälper till med är mediciner, rullstolar, vård och hörapparater. Dessutom leksaker, mat och kläder. 

Kjell Bergqvist stod som vinnare av "Bästa manliga biroll" i Guldbaggegalan 2010. Bildkälla: Roger Vikström/TT

Kjell Bergqvist guldbagge – hur många har han?

Enligt Guldbaggen har Kjell Bergqvist vunnit två Guldbaggar. 

Den första baggen vann han för Bästa skådespelareDen bästa sommaren, från år 2000, men även för Bästa manliga birollBröllopsfotografen, från 2009. 

Kjell blev dessutom nominerad för sin roll i Leva livet, från 2001.

Kjell Bergqvist och Michael Segerström i "Åsa-Nisse" år 2010. Foto: Bobbo Lauhage/Stella Pictures

Har Kjell Bergqvist Instagram?

Nej, det verkar inte som att Kjell Bergqvist är en aktiv användare av Instagram. 

Om man vill följa Kjells vardag på något sätt finns däremot "Familjen Bergqvists Insamlingsstiftelse" på Facebook. Där kan man följa stiftelsens arbete för att hjälpa och stärka människor som är i behov av stöd.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!