Joost Klein stoppades från att delta i finalen i Eurovision efter att blivit anmäld för olaga hot. Arkivbild.
Joost Klein stoppades från att delta i finalen i Eurovision efter att blivit anmäld för olaga hot. Arkivbild. - Foto: Martin Meissner

Joost Kleins advokat: "Han förnekar brott"

Nederländernas Eurovisionartist Joost Klein riskerar att åtalas för olaga hot efter sin vistelse i Malmö. Nu kommenterar hans advokat händelsen. Han förnekar brott, säger Jan-Åke Fält.


Nederländernas Eurovisionartist Joost Klein anmäldes för olaga hot i samband med tävlingen och stoppades från att medverka i finalen.

Polisen har tidigare uppgett att de använt sig av snabbare lagföring eftersom de bedömer bevisföringen som god i kombination med att det inte rör sig om ett allvarligare brott.

Enligt Jan-Åke Fält förnekar Joost Klein brott.

— Så som jag har förstått det fanns det en överenskommelse mellan honom och ledningen. Det var ett känsligt tillfälle där han inte skulle fotograferas när han gick av scen. Han skulle mötas av sitt team men där står en fotograf. Han ber personen att sluta filma.

Jan-Åke Fält säger att fotografen inte lyssnade på Joost Klein.

— Då har han stött bort kameran för att få bort den. Han förnekar att ha hotat den här personen.

Enligt Jan-Åke Fält är ett preliminärt rättegångsdatum satt till början av juni. Polisen är ännu inte klar med sin utredning.

— Vi har fått ta del av utredningen och har nu möjlighet att kommentera den. Vi kommer att begära att några holländare ska höras. Sedan får vi se om vi får igenom det. Jag ser chanserna för att han frias som goda.

TT
/
/
Hot
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!