'Det kan bli slut på vissa varor under de närmaste dagarna, det beror lite på', säger Sara Norell, chef för sortiment och varuförsörjning på Systembolaget. Arkivbild.
'Det kan bli slut på vissa varor under de närmaste dagarna, det beror lite på', säger Sara Norell, chef för sortiment och varuförsörjning på Systembolaget. Arkivbild. - Foto: Martina Holmberg / TT

Systembolaget: Så mycket alkohol kan försvinna

Det är fortsatt risk för varubrist hos Systembolaget efter att en leverantör utsatts för en it-attack. Men förhoppningen är att det ska vara löst inom några dagar. Det ser hoppfullt ut, säger Sara Norell, chef för sortiment och varuförsörjning.


Logistikbolaget Skanlog, en underleverantör till Systembolaget, ska tidigare i veckan har utsatts för en cyberattack. Leverantören, vars system helt slogs ut, hanterar stora volymer för bland annat Systembolaget.

Strul för Systembolaget – risk för tomma hyllor

Systembolaget: "Kan bli slut på vissa varor"

Enligt Systembolaget finns det risk för att vissa varor kommer att ta slut. Förhoppningen är dock att det inte blir något långvarigt avbrott.

— Det ser hoppfullt ut. Vi tror att vi kommer att vara uppe igen om några dagar. Det kan bli slut på vissa varor under de närmaste dagarna, det beror lite på, säger Sara Norell, chef för sortiment och varuförsörjning på Systembolaget, och tillägger:

— Det här är en relativt stor andel.

Foto: Magnus Lejhall /TT

Så mycket alkohol kan försvinna från Systembolaget

Enligt henne rör det sig om cirka 15 procent av Systembolagets volymer som kommer via den drabbade distributören. Främst påverkas dryckeskategorier som vin och sprit, och problemet gäller hela landet.

— Men vi har ett stort sortiment och man kan få hjälp av våra kollegor att hitta alternativ som är närliggande.

— Det jobbas jättehårt, inte minst med distributören, för att få upp saker på banan så fort som det bara går.

Läs mer nyheter från Nyheter24 här:

Det älskar Systembolagets personal när du gör i butiken

Systembolaget: Så mäter vi om du är för berusad för att handla

Så inreder Systembolaget sina butiker – för att lura dig som kund

TT