Hösta domstolen beviljar inte prövningstillstånd för tre män som dömts för mordet på tolvåriga Adriana i augusti 2020. Arkivbild.
Hösta domstolen beviljar inte prövningstillstånd för tre män som dömts för mordet på tolvåriga Adriana i augusti 2020. Arkivbild. - Foto: Johan Nilsson/TT

Domarna för mordet på Adriana står fast

I december i fjol dömde Svea hovrätt tre män till långa fängelsestraff för mordet på tolvåriga Adriana 2020. De överklagade men nu har Högsta domstolen (HD) beslutat att inte bevilja prövningstillstånd och domarna står därmed fast, rapporterar SVT Nyheter.


Det var natten till den 2 augusti 2020 som flera personer i en bil öppnade eld mot två män som var utanför en snabbmatsrestaurang i Norsborg, söder om Stockholm. Männen klarade sig oskadda men flickan, som råkade befinna sig intill, dödades.

Händelsen väckte debatt om gängvåldet men det tog lång tid innan en rättsprocess kunde inledas.

I tingsrätten dömdes de tre männen till livstids fängelse för mordet, samt mordförsök på sju andra personer som befann sig i skottlinjen.

Svea hovrätt fastställde livstidsdomarna mot två av männen. Den tredje friades för mordet men dömdes för bland annat förberedelse till mord till fängelse i 9 år och 8 månader.

TT
/
/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!