Espiria Global Innovation minskade 1,4 procent i april - tagit in Hexagon och Volvo Cars i portföljen

Inledningsvis skriver förvaltarna att april uppvisade en marginellt dämpad börsutveckling. "Inför rapportsäsongen för första kvartalet var förväntningarna på teknologiföretagen skyhöga och särskilt för de allra största amerikanska.

Även om rapporterna i de flesta fall slog förväntningarna så har kursreaktionerna varit mindre positiva än vid tiden för årssiffrorna för 2023", skriver förvaltarna.Inledningen av det nya året har inneburit en svagare konjunktur, även om bolagen fortfarande ser positivt på efterfrågan för resten av året. Framåt menar förvaltarna att lägre korträntor kommer att ge stöd för tillväxten."Företagen är i en anpassningsfas till en mer normal makromiljö som förhoppningsvis lagt externa chocker bakom sig.

Förtroendet för att investera i risktillgångar har återvänt, vilket också speglas i den goda utvecklingen för Espirias fonder", skriver förvaltarteamet.Avslutningsvis konstaterar man senaste tidens uppgång för aktier, varför det i närtid anses mer troligt med en lugnare kursutveckling. Under månaden valde förvaltarna att ta in Hexagon och Volvo Cars i portföljen.

Positiva bidrag till avkastningen under månaden kom från Alphabet och Schneider Electric. Negativt utvecklades istället Bristol Myers Squibb efter att man redovisat en engångsnedskrivning av förvärvade bioteknikföretag.

De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Microsoft, Alphabet och Qualcomm med portföljvikter om 6,2, 5,0 respektive 3,6 procent.De sektorer med störst exponering var teknologi, sjukvård och konsument.