Tv-kocken Erik Videgård var inte den enda som blev chokad över Leif GW Perssons besked i Nyhetsmorgon.
Tv-kocken Erik Videgård var inte den enda som blev chokad över Leif GW Perssons besked i Nyhetsmorgon. - Foto: Marcus Ericsson/TT & Maja Suslin/TT.

Erik Videgård om Leif GW Perssons chockbesked

Den i Nyhetsmorgon återkommande kocken Erik Videgård berättar i en intervju med Expressen om Leif GW Perssons chockbesked i direktsändning.
– Hela studion tappade ju hakan, säger Videgård till tidningen.


Under påskdagen avslöjade kriminologen Leif GW Persson i direktsändning att det var hans sista framträdande i TV4:s Nyhetsmorgon. 

– Anledningen är att jag fyllde 79 för några veckor sedan och då bestämde jag mig för att ägna den tiden jag har kvar åt att skriva klart ett par böcker som blev liggandes, sade GW Persson till de chockade kollegorna.

Tydligt var att programledaren Jenny Alversjö var lika oförberedd som tittarna. 

– Ska du sluta här i Nyhetsmorgon, Leif? Nu blir jag väldigt känslosam här, du kommer med stora nyheter såhär på söndagen.

En som var med i studion när Leif GW Persson kom med sitt besked var tv-kocken Erik Videgård. Han fick även äran att servera kriminologen i hans sista framträdande. 

Leif GW Persson sista framträdande i TV4:s Nyhetsmorgon slutade med att han blev serverad fick av Erik Videgård. Foto: Skärmdump/TV4 Play.

Leif GW Persson slutar i Nyhetsmorgon: "Mitt sista framträdande"

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna

Erik Videgård om Leif GW Perssons avhopp: "Begravningsmiddag"

I en intervju med Expressen berättar Videgård att han stod i köket och lagade mat när Leif GW Persson gav beskedet att han skulle sluta i Nyhetsmorgon. Liksom Alversjö och tittarna var Videgård inte beredd. 

– Jag stod och la upp och så där och stod och väntade på att få besked om han skulle vara med och käka eller inte – och så säger han det här och hela studion tappade ju hakan. För det var ju ingen som visste om det här, säger han till tidningen och fortsätter: 

– Så då blev det begravningsmiddag plötsligt på något sätt.

Videgård berättar att han brukade prata med GW i reklampauserna och kommer att sakna samtalen. 

– Vi brukar ju prata lite grann innan när reklamen går och så vidare. Så brukar vi prata lite vin och lite mat och så. Så det har ju varit återkommande och väldigt trevligt, säger han i intervjun.

Leif GW Persson återvänder till SVT

Leif GW Persson ringde Camilla Kvartoft: "Skällde på henne"

Erik Videgård 2015. Foto: Henrik Montgomery/TT.

Då kommer Leif GW Persson tillbaka till tv-rutan

Leif GW Perssons planerade pension från tv blev dock kortvarig. I höst kommer han tillbaka till SVT där han återigen ska arbeta med sin tidigare parhäst Camilla Kvartoft

– Vi har ju haft kontakt genom åren, under den här tiden, säger Kvartoft i en intervju med TT. 

Mellan åren 2010 och 2018 arbetade GW och Kvartoft tillsammans i tv-programmet "Veckans brott".

Erik Videgård själv har däremot inga planer på att sluta i Nyhetsmorgon. 

TV4
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!