Göteborgs Oscar Pettersson (mitten) gjorde ett av målen i 2–2-mötet med Sirius.
Göteborgs Oscar Pettersson (mitten) gjorde ett av målen i 2–2-mötet med Sirius. - Foto: Staffan Claesson/TT

Pettersson: "Vi skapar fler målchanser"

IFK Göteborg har fått en tuff start på säsongen. Nu ser Oscar Pettersson ljuset i tunneln.  Vi skapar fler målchanser än tidigare, säger anfallaren efter 2–2 borta mot Sirius.

Gästande Blåvitt har en lång rad ordinarie spelare på skadelistan och tränaren Jens Askou valde till mötet med Sirius att sätta oprövade Linus Carlstrand som offensiv spets med Oscar Pettersson till höger om den unge anfallaren.

19-åringe Carlstrand gjorde sin första match från start för säsongen medan 24-årige Pettersson gjorde sin andra raka start.

Det draget föll väl ut då just Pettersson kvitterade till 1–1 i den 63:e minuten med sitt första mål i IFK Göteborg:

—  Bollen kommer in i boxen, då går det på instinkt. Jag försöker styra bollen mot mål och den studsar in, säger Pettersson.

"Måste älska det"

Och målet var vackrare än han själv minns. Inte minst tillslaget var av hög klass – en detalj i 24-årings spel som Askou lovordade inför matchen.

—  Jag försöker bara komma till så många lägen som möjligt. Sedan kan jag ännu mer men tackar för förtroendet (i startelvan) och hoppas jag får det igen, säger Pettersson.

Du är 24 år, Linus 19. Det är stora förväntningar på den som spelar på topp i Blåvitt, hur hanterar ni som är unga den pressen?

—  Man måste älska det. Spela fotboll under press är något man vill och jag tycker man förtjänar att spela under press för det finns väldigt många som inte spelar utan press. Men det är hit man vill komma. Man vill vara avgörande, säger Pettersson.

Abraham räddade poäng

Nu fick han inte njuta av någon seger, men väl ett kryss och en poäng in på kontot för hårt prövade IFK Göteborg som hade en och annan tung stund på Studenternas också.

Sirius 1–0-mål i 36:e minuten kom efter en märklig blunder i Blåvitts försvar som lämnade hela målet öppet för Noel Milleskog att nicka in bollen.

IFK Göteborg fick dessutom ett mål tveksamt bortdömt för offside kort efter halvtid och när Sirius succéanfallare Yousef Salech elegant skickade in 2–1 i 70:e minuten kände nog flera av de tillresta Blåvittsupportrarna: "Inte nu igen".

Men IFK Göteborg fick en poäng med sig då Paulos Abraham i 75:e minuten fastställde slutresultatet till 2–2 med ett skott som borrade sig upp i krysset.

Poängen gav lite ljus i tunneln för IFK Göteborg men det blev också en ny tung skada då backen Mattias Johansson bars ut på bår ett par minuter in på andra halvlek efter att ha försökt halta av planen själv.