Rosengårdsjubel efter att Olivia Schough fastställt slutresultatet till 2–0 borta mot Häcken.
Rosengårdsjubel efter att Olivia Schough fastställt slutresultatet till 2–0 borta mot Häcken. - Foto: Thomas Johansson/TT

Ny seger efter mordhotet: "Blir starkare tillsammans"

I fredags blev en spelare mordhotad. Men FC Rosengård fortsätter att vinna. Vi blir bara starkare tillsammans när sådant här händer, säger målskytten Olivia Schough efter sjätte raka segern i damallsvenskan, 2–0 borta mot Häcken.


Före hemmamatchen mot Djurgården i fredags fick FC Rosengård ett meddelande med en länk till ett Youtubeklipp, där en spelare mordhotades. Matchen spelades ändå och Skånelaget vann med 3–0.

— Det är klart att det var väldigt tråkigt. Därför får vi se till människorna först, hur de mår. Och vi har vidtagit säkerhetsåtgärder både vid spelarens bostad och vid träningsanläggningen, berättar Rosengårds tränare Joel Kjetselberg.

Hur har laget påverkats?

— Ofta blir effekten av yttre omständigheter att man går samman i sin lilla grupp. Man kan vika ner sig i detta. Men man kan också bli starkare. Vi har pratat mycket om att ingenting ska påverka oss. Att vi skulle åka upp hit till Göteborg med axlarna nere och spela den fotboll vi har inlett serien med, säger Joel Kjetselberg.

— Det har gått ganska bra ändå. Vi blir bara starkare tillsammans när sådant här händer. Vi har jobbat jättehårt med vår lagsammanhållning också, säger Olivia Schough som gjorde det matchavgörande 2–0-målet mot Häcken i den 48:e minuten.

Det var ett märkligt mål där Schough försökte passa bollen men prickade Häckenspelaren Hanna Wijks fot så att bollen vek av 90 grader och studsade långsamt in i mål.

— Jag tänker ju att någon är bakom mig, att jag måste passa. Men det var gött att den satt.

”Momoko är fantastisk”

Det första målet var desto vackrare. Med ett stenhårt vänsterskott i krysset från drygt 20 meter såg Momoko Tanikawa till att Rosengård tog ledningen redan i sjunde minuten på Bravida arena.

— Jag vet inte var hon hittade skottet någonstans. Det har hon inte ens gjort på träning. Hon kanske sparar till match. Momoko är fantastisk. Hon visar i dag att hon är i en klass för sig. Bäst i serien, säger Joel Kjetselberg.

Den 19-åriga japanskans har gjort mål i alla sex seriematcherna i år, totalt sju fullträffar. Ett sensationellt facit för en central mittfältare.

Lind självkritisk

Häcken var inte i närheten av Rosengård denna försommarkväll. Tränaren Mak Lind var hård mot sig själv efter förlusten:

— Jag tar på mig skulden. Jag tycker inte att jag lade upp den matchplan som behövdes för att göra en bättre match. Jag kan inte skylla på mina spelare. Jag kommer att åka hem och fundera på vad jag håller på med.

Häcken ligger nu fem poäng efter Rosengård och Hammarby som båda har maximala 18 poäng. De två obesegrade lagen möts i nästa omgång i Stockholm nästa måndag.

TT
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!