Malmös Søren Rieks jublar med fansen efter segern i måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi.
Malmös Søren Rieks jublar med fansen efter segern i måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Malmö FF på Gamla Ullevi. - Foto: Adam Ihse/TT

Rieks målskytt när MFF slog Blåvitt

Malmö FF studsade tillbaka efter förlusten senast, och tog tre nya poäng i det fotbollsallsvenska stormötet mot IFK Göteborg. Søren Rieks spelade en av huvudrollerna på sin gamla hemmaarena Gamla Ullevi. Det man hoppas på inför matchen, säger målskytten efter Malmös 3–0-seger till Discovery+.


Det var två revanschsugna lag som ställdes mot varandra på ett soligt Gamla Ullevi i Göteborg.

Hemmalaget IFK Göteborg kom från en derbyförlust mot Gais, och Malmö från en förlust mot Elfsborg som var deras första för säsongen.

"Största matchen i Sverige"

En av dem som såg fram emot matchen allra mest var Malmös Søren Rieks, som har ett förflutet i "Blåvitt" och som fick chansen från start framför Isaac Kiese Thelin.

— Det är alltid speciellt att komma hit. Det är den största matchen i Sverige, så det är en match man ser fram emot varje år, sade Søren Rieks till Discovery+ inför matchen.

Och det var också han som skulle få en av huvudrollerna. I matchminut 42 satte dansken dit 2–0 för Malmö, när han på ett mycket elegant sätt knorrade in ett avslut i bortre nätgaveln.

37-åringen valde att fira på sin gamla hemmaarena, och fick motta burop från hemmapubliken.

Bara åtta minuter tidigare hade Erik Botheim öppnat målskyttet, när Sergio Peña stod för en fin passning in i boxen som norrmannen enkelt kunde raka in.

Sju segrar på åtta försök

Men trots 2–0-ledning i paus var MFF-spelarna inte helt nöjda med sin prestation dittills.

— Det kan vara bättre. "Blåvitt" gör det svårt för oss ibland, samtidigt som vi spelar för mycket i sidled och bakåt. Vi kan attackera mer i andra, sade Rieks.

I den andra gjorde hemmalaget flera försök att spräcka Malmönollan, men utan att lyckas.

Serieledarna höll undan, och tog sin sjunde seger på åtta försök i allsvenskan den här säsongen. Slutresultatet skrevs till 3–0 efter ett avslutande mål från Lasse Berg Johnsen.

Malmö leder nu serien med fem poäng ner till Djurgården och Häcken på delad andraplats.

TT
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!